Osmaniye Belediyesi Kent Müzesine Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Belediye Kent Müzesi’ni 6 Yılda 1 Milyon 300 Bin Kişi Ziyaret EttiOsmaniye Belediyesi tarafından 6 Nisan 2013 yılında yapımı tamamlanan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılarak hizmete sunulan Kent Müzesi’ne her geçen gün ilgi daha da artıyor.

Kent Müzesi, 2019 yılı içerisinde yaklaşık 95 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Açıldığı günden bugüne ise Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiyi konuk etti.

Osmaniye Belediyesi tarafından Selçuklu mimarisi ile yapılan Kent Müzesi ile Osmaniye’yi her yönüyle tanımak mümkün. Şehrin geçmişini geleceğe taşıyan Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi, Osmaniye’den, ülkemizin diğer illerinden gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası haline geldi ve böylece Osmaniye’yi geçmişten geleceğe her yönüyle tanıtıyor.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi, çevre düzenlemesi, dış cephe kaplama, mukarnas, çift başlı kartal, arasta çarşısı, kent dükkanları, kent arşivi, çınarlı kahve, şor odası, geçmişten günümüze 7 Ocak diaroma ve eğitim atölyesi bölümlerinden oluşan Kent Müzesi, ziyaretçilerine anı tazeletiyor ve Osmaniye’nin tarihi ile ilgili önemli bilgiler aktarıyor.

Belediye Başkanı Kadir Kara, “Geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe köprü kurmayı amaçlayarak vatandaşların hizmetine sunduğumuz kent müzesine ilgi ve alakanın her geçen gün artması bizleri şehrimiz adına ziyadesiyle memnun ediyor. Anılarımızı abideleştirmek ve kentimizin tarihini yetişen yeni neslimize aktarmak için her yaş grubu hemşerilerimizin ziyaret etmesi gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Pazartesi günleri hariç haftanın diğer 6 günü kış aylarında saat 09.00 ile 17.00 arası, yaz aylarında ise saat 09.00 ile 18.00 arası vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Ayrıca resmi tatil günlerinde de hizmete açık olan Kent Müzesi’ni gruplar halinde ziyaret etmek isteyenler (0328) 814 16 73 numaralı telefonu arayarak uzman rehberler eşliğinde ziyaretlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Ali Celal KAYMAK