OSMANİYE ‘DE BİR İLK DAHA

ODH MEME TÜMÖRÜOsmaniye Devlet Hastanesinde timus bezi tümörü (uykuluk bezi) ameliyatı kapalı yöntemle (timektomi) yapıldı. Osmaniye Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebubekir Aksu başkanlığında cerrahi ve ameliyathane ekibinin katılımıyla Hastanın Timus Bezi Tümörü (Uykuluk Bezi) Ameliyatı Kapalı Yöntemle (Timektomi) Yapıldı.

İlimizin ve bölgemizin başarılı hastanesi Osmaniye Devlet Hastanesinde başarılı sağlık ekipleri tarafından çeşitli branşlarda ilk kez yapılan başarılı ameliyatlar gerçekleşiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan ÖZNAVRUZ, şu bilgileri verdi:

“-Meme tümörü nedeniyle takip edilen 43 yaşındaki E. H. İsimli hastaya Adana da yapılan tetkiklerinde Timus bezinin olduğu bölgede kitle saptanmıştır.Hasta ameliyat olması için Adana’dan Osmaniye Devlet Hastanesine  yönlendirildi.

Timus bezi çocukluk döneminde bağışıklık sistemimiz için önemli bir bez olmakla beraber erişkinlik döneminden sonra kaybolmaktadır.

Hastamızda saptanan kitle meme tümörü ile ilişkili olabileceği gibi timus bezinin bir tümörü de olabileceği için hem ayırıcı tanı hem de tedavi açısından ameliyata karar verildi.

Osmaniye Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebubekir Aksu başkanlığında cerrahi ve ameliyathane ekibinin katılımıyla Hastanın Timus Bezi Tümörü (Uykuluk Bezi) Ameliyatı Kapalı Yöntemle (Timektomi) Yapıldı

Bu tür vakalarda daha önce iman tahtasının kesilerek yapıldığı ameliyat estetik anlamda sıkıntılar çıkartmakta ameliyat sonrası ciddi ağrılar olmakta ve hastanın  normal hayata dönüşü uzun sürmekte idi. Göğüs Cerrahisi ekibimiz tarafından Hastamıza kapalı yöntem ile 3 tane küçük delikten girerek ameliyatımız gerçekleştirilmiştir.

Hasta ameliyattan hemen sonra ayağa kalkarak ağrısız bir şekilde günlük yaşamına dönmüştür.

Başarılı ve özellikli bir ameliyatın gerçekleşmesini sağlayan başta Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ebubekir Aksu’ya, Göğüs Cerrahisi Kliniğinde  ve Ameliyathanede görev yapan Osmaniye Devlet Hastanesi çalışanlarını tebrik  ederiz.

Hasan KILIÇ