UMRE ödüllü yarışmayı kazanan Öğrenciler Müftüyü ziyaret Etti

Umre Ödülü Kazanan EngelliZiyarette Umre’ye gidecek engelli öğrencilerimizi bir kez daha tebrik eden İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU yapacakları umrenin kabul  ve makbul olması duası ile öğrencilerimizi umreye uğurladı.

Osmaniye İl Müftülüğünce görme ve işitme engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, onları Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen umre ödüllü yarışmada dereceye giren işitme engelli Yurdagül ALTUN, Görme engelli Ayşe ŞAHİN ve refakatçisi Leyla CAN, İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU’nu ziyaret ettiler.

Ziyarette Umre’ye gidecek engelli öğrencilerimizi bir kez daha tebrik eden İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU yapacakları umrenin kabul  ve makbul olması duası ile öğrencilerimizi umreye uğurladı.

UMRE NEDİR, NASIL YAPILIR?

UMRE kelimesi, ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Dinî bir terim olarak umre, ‘Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında say yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadet’ demektir.

·         UMRENİN FAZİLETİ

Umrenin faziletine ilişkin bazı hadis-i şerifler vardır. Bunlardan ikisinin anlamı şöyledir:

“Umre, diğer bir umre ile arasındaki günahları siler.”( Müslim, Hac, 437)

“Ramazan’da yapılan umrenin sevabı bir haccın sevabına denktir.”

RESULULLAH, YÜCE RABBİNDEN ŞÖYLE NAKLEDER:

“Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:

Ben bir kuluma sıhhat ve afiyet ihsan edip rızkını da bol verdiğim halde, o her beş senede (diğer rivâyete göre dört senede) bir bana gelmezse (yani hac veya umre ziyaretinde bulunmazsa), o kimse gerçekten mahrum biridir.” (İbn-i Hibbân, Sahîh, IX, 16/3703; Heysemî, III, 206)

PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURUYOR

“Vefatımdan sonra beni ziyâret eden kimse, sanki hayatımda ziyâret etmiş gibidir!” (Dârekutnî, Sünen, II, 278; Beyhakî, Şuab, VI, 46/3855)

“Kabrimi ziyaret edene, şefaatim vacip olur.” (Heysemî, IV, 2. Bkz. Beyhakî, Şuab, III, 488-490/3862)

UMRE İBADETİ, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir. Bu ibadet, kişinin manevî dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır. Kişisel açıdan bir manevî gelişim yolculuğu olarak nitelendirilebilecek bu kutsal seyahatin amacına uygun bir şekilde gerçekleşebilmesi için, bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerekir.

Hasan KILIÇ