Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Sen üret yeter projesi kapsamında biber tarlasında incelemelerde bulundu.
Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi Lalegölü köyüne özgün yetişen Lalegölü köyü biberi tarlasını İl Müdürü Mustafa İLMEÇ, Toprakkale İlçe Müdürü Fatih EVİN, Lalegölü Muhtarı Mehmet ÇATAL ve Teknik Personeller birlikte ziyaret etti.
Ziyaret esnasında yetişiciler Nazmiye ATÇI ve Adem BURGAÇ, İl Müdürü Mustafa İLMEÇ bilgi alışverişinde bulundu.
Dekara 4 bin fide dikilerek yapılan Lalegölü biber yetiştiriciliğinde ortalama 1500 kg ile 2500 kg arasında verim alınabilmektedir.
YEŞİL BİBERİN FAYDALARI
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz sebzeler arasında yer alan biberin faydaları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Özellikle beslenmesine dikkat eden ve formunu korumak isteyenler tarafından biberin kalorisi ve besin değeri merak ediliyor. Aslında biberin sağlığa çok sayıda faydası bulunuyor. Özellikle, yeşil biberin cilde faydaları, biber çekirdeğinin zararlı olup olmadığı ve hamilelikte yeşil biberin faydaları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor.
Hem Türkiye’de hem de dünyada oldukça yoğun olarak tüketilen, salatadan yemeğe birçok farklı yerde kullanılan yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle beslenmesine dikkat eden vatandaşlar tarafından yeşil biberin faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir soruları yoğun olarak araştırılıyor. Biberin kalorisi ve besin değeri de formda kalmak için büyük önem arz ediyor. Peki, yeşil biberin cilde faydaları nelerdir?
YEŞİL BİBERİN FAYDALARI
Biberlerin onlar için çok şeyleri var. Kalorileri düşüktür ve iyi beslenirler. Tüm çeşitler mükemmel A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif kaynaklarıdır. Ayrıca, baharatlı olanlar mülayim yiyecekleri canlandırdı ve daha tatmin edici hale getirdi.
Biberler her boyutta ve renkte gelir. Biraz acı olan genelde sivridir, diğerleri ise tatlı. Onları taze, dondurulmuş, kurutulmuş veya konserve halinde marketlerden ya da bakkallardan alabilirsiniz.
Bakkalda veya manavda – yeşil, turuncu, sarı ve kırmızı – biber gördüğünüzde kararsız kalabilirsiniz. Kırmızı biberler en yüksek besin değerine sahiptir, çünkü en uzun süre asmadaydılar.
Yeşil biber, sarı, turuncu ve daha sonra kırmızıya dönüşme şansına sahip olmadan önce hasat edilir. Yeşil dolmalık biberlere kıyasla, kırmızı biberlerde yaklaşık 11 kat daha fazla beta-karoten ve 1.5 kat daha fazla C vitamini bulunur.
Güçlü bir antioksidandır
Antioksidan özelliklerinden sorumlu olan A, B, B6, B9 ve C vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücutta önemli roller oynayan bir grup vitamintir. Vücuda tehdit eden serbest radikallerle mücadelede yardımcı olurlar ve böylece genel sağlığı korurlar.
Kolon kanseri ile savaşır
Biberler, kalın bağırsaklarda anormal hücre büyümesini engelleyen A, C ve B9 vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücuttaki kanserojenlerle savaşır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Bahsedilen yeşil biber, bağışıklık sistemimizi artıran çok sayıda vitamin ile donatılmıştır. Patojenlerin vücuda girmesine karşı savaşan ve önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
Kemiği güçlendirir
Güçlü ve kemiklerin kırılmasını önleyen kalsiyum mineralleri ile zenginleştirilmiştir.
Yaşlanmayı geciktirir
Yaşlanma karşıtı gıdalar arasındadır. Cildi pürüzsüz tutarlar ve ciltteki kırışıklıkları azaltırlar, böylece yaşlanmayı caydırırlar.
Diğer sağlık yararları arasında vücudumuzdaki ve diğerleri arasında homosistein seviyesinin düşürülmesi yer alır.
Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olurlar
Bir fincan porsiyon başına sadece 28 kalori içerdiğinden ve bu kalorilerin birçoğu vücuda tam olarak emilmeyen diyet lifinden gelir, bu da endişelenmeden bu sebzeyi yiyebileceğiniz anlamına gelir. Öğünler arasında atıştırmak, kalori hedefinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olurken, nibble için bir şeyler sağlar.
Buna ek olarak, bu sebzede bulunan B vitaminlerinin geniş çeşitliliği, yediğiniz yiyeceklerden mümkün olduğunca fazla enerji üretebilmenizi sağlamaya yardımcı olur ve bu da egzersiz performansınızı artırmanıza yardımcı olur. daha hızlı yağ kaybı sonuçlarını görün.
Gördüğünüz gibi, düzenli diyet planınıza yeşil biber eklemeye başlamak için birçok neden var. Bu sebzenin gözden kaçırılmasına izin vermeyin – bazı kırmızı, turuncu veya sarı biberlerle birlikte, herhangi bir yemeği canlandırmak ve sağlığınızı iyileştirmek için harika bir yoldur.
YEŞİL BİBERİN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ
Taze, çiğ biber temel olarak sudan oluşmaktadır (% 92). Geri kalanı karbonhidrat ve az miktarda protein ve yağdan oluşmaktadır.
Çiğ, kırmızı biberlerin 100 gramı içindeki ana besin maddeleri şunlardır:
- Kalori: 31
- Su:% 92
- Protein: 1 gram
- Karbonhidrat: 6 gram
- Şeker: 4.2 gram
- Lif: 2.1 gram
- Yağ: 0,3 gram
- Kaynak: https://www.sabah.com.tr/saglik