OSZED’in Kaynaştırma Projesi’nin finali yapıldı

 

SODES destekli Kaynaştırma Projesi tamamlandıSODES destekli olarak Eylül 2015’den bu yana Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği (OSZED) tarafından yürütülen Kaynaştırma Projesi sona erdi.

Toplumdaki engelli bireylerin, sağlıklı bireylerle aynı ortamda bulunmasını sağlayan ve birlikte sanatsal faaliyetler gerçekleştirilen “Osmaniye Kaynaştırma Projesi” sona eriyor. Tiyatro, Ebru ve Seramik eğitiminin verildiği kurslardan 41 birey faydalandırıldı. OSZED Başkanı Zahide Aktürk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu proje kapsamında engelli bireylerin sağlıklı bireylerle bir arada neler yapabileceklerini hep birlikte gördük. Bir yıl süreyle Tiyatro, Seramik ve Ebru konularında konusunda uzman eğitmenler eşliğinde eserler ortaya çıkardık. SODES desteği ile gerçekleştirdiğimiz projemizde, çocuklarımız ürettiklerini sergileme imkanı bulacaklar. Engelli çocukların aileleri de kurs boyunca engelli bireylerin önündeki engel kaldırıldığında ve onlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görmüş olduklarını; bu proje sayesinde engellilerin üretime katkı sunabildiklerini göstermiş olduklarını söylediler” dedi.

SODES 2015 Osmaniye Kaynaştırma Projesi kapsamında 26 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 14.00 da Cebelibereket Kültür Merkezi’nde sergi ve tiyatro gösterisi düzenlendi. Kurstan faydalanan sağlıklı bireyler ve engelli bireyler, hep birlikte neler yapabileceklerini göstermiş oldular.

Ali Celal KAYMAK