Osmaniye Belediyesinden Örnek Etkinlik

Belediye Başkanı Kadir Kara:” Fuarın açılışına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Yeni yetişen neslin, kendi değerlerine sahip çıkan, sanal dünyanın dışında gerçek hayatın var olduğunu bilen ve diğer arkadaşlarıyla iletişime geçebilen, onlarla birlikte hareket edebilen, kendilerine emanet değerleri koruyarak yaşatacak olan nesillere katkı sağlamak amaçlı bu Fuarları düzenlemeye devam ediyoruz. Bu Fuarları düzenlerken bir yandan da Osmaniye’nin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Osmaniye Belediyemizin düzenlemiş olduğu 6. Kitap Fuarına hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. “Yaratan Rabbinin adıyla oku” diyen bir dinin mensuplarıyız. Yani okumayı teşvik eden, okumanın önemini vurgulayan bir dinin mensuplarıyız. Okumanın ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğer ben bu kitapları okumasaydım bu yaptıklarımı başaramazdım.”diyor.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 25 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan Osmaniye Kitap Fuarı açıldı.

Masal Park bitişiğinde yer alan Osmaniye Fuar Alanında açılan Kitap Fuarının açılışına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninin ilk konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak,” Kalbi düşüncelerinizi başkalarına açmak cesaret ister. Bu cesareti gösterenler ancak yazarlar ve şairlerdir. Yazarlar ve şairler insanın hakikati bulma çabası için ter döken insanlardır. Bizlere düşen en önemli görevlerden biri okuma kültürünü geliştirmektir. Tüm gelişmiş ülkelerde çocukların kendi dilinde okuduğunu anlamasının en önemli yolu okuma kültürüdür. Önce ailelerden başlayan okuma alışkanlığı daha sonra, okullarda öğretmenlerin çocukları kitapla, kütüphaneyle tanıştırıp kitap okumalarını sağlamasıyla devam eder.”dedi.

 Belediye Başkanı Kadir Kara ise Fuarın açılışına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Yeni yetişen neslin, kendi değerlerine sahip çıkan, sanal dünyanın dışında gerçek hayatın var olduğunu bilen ve diğer arkadaşlarıyla iletişime geçebilen, onlarla birlikte hareket edebilen, kendilerine emanet değerleri koruyarak yaşatacak olan nesillere katkı sağlamak amaçlı bu Fuarları düzenlemeye devam ediyoruz. Bu Fuarları düzenlerken bir yandan da Osmaniye’nin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.”diye konuştu. Başkan Kara açılışa katılan herkese teşekkür ederek, Fuarın ilimize hayırlı olmasını diledi.

Açılışta konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Osmaniye Belediyemizin düzenlemiş olduğu 6. Kitap Fuarına hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. “Yaratan Rabbinin adıyla oku” diyen bir dinin mensuplarıyız. Yani okumayı teşvik eden, okumanın önemini vurgulayan bir dinin mensuplarıyız. Okumanın ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğer ben bu kitapları okumasaydım bu yaptıklarımı başaramazdım.”diyor. Sevgili gençler sizlerin geleceğinizde daha büyük başarıları gerçekleştirmeniz için, Devletimizi ve Milletimizi daha ileriye taşımak için mutlaka kitap okumalıyız.

Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’ya ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza böyle güzel bir Fuar düzenledikleri için kutluyorum. Geçen yıl Fuara çok ilgi olmuştu, bu sene daha büyük ilgi olmasını bekliyoruz. Kitap Fuarları kültürün ve medeniyetin en önemli destekleyicilerindendir. Düzenlenen bu Fuar siz gençlerimizin ve çocuklarımızın birçok kitabı okumasına fırsat sunacaktır ve kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına önemli katkıları olacaktır. Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizin genç evlatlarını ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak biz de görevimizi o kadar iyi yapmış oluruz.”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fuarın açılışı Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, protokol mensupları ve öğrenciler tarafından yapıldı. Açılışın ardından Vali Yılmaz ve protokol mensupları stantları ziyaret ettiler.

Valilik basın