İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarının değerlendirilmesi yapıldı

22017 yılı Şubat ayında başlatılan “Çalışma Hayatında Mili Seferberlik Projesi” kapsamında işverene sağlanan istihdam teşvikleri sayesinde işe yerleştirme oranları Türkiye genelinde önemli ölçüde artış kaydetti.Bu kapsamında Türkiye genelinde 81 Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kendi görev alanları içerisinde işverenle işbirliği yaparak,projenin başarıyla yürütülmesinisağladı.Osmaniye İŞKUR, “Çalışma Hayatında Mili Seferberlik Projesi” kapsamında il genelinde işverenlerle yürüttüğü çalışmalar neticesinde istihdam konusunda önemli çalışmalara imza attı.

Osmaniye İŞKUR’un en fazlaişbirliği yaptığı firmalar arasında yer alan Beyteks firmasında2017 yılı içinde ortaklaşa yapılan çalışmalar hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarına ilişkin yapılan çalışmalarındeğerlendirildiği toplantı, İŞKUR ve SGKidarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Beyteks Hizmet Binası’nda yapılan toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak’ın yanı sıra Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, Şube Müdürü Deniz Aydın ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mücahit Çelik ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapanİŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak“Çalışma Hayatında Mili Seferberlik Projesi” kapsamındaişverenlerin de katkısıyla istihdam alanında mesafe kat ettiklerini söyledi.Altunkaynak, İstihdam artışında devlet desteğinin yanı sıra işverenlerinde çabalarının önemli rol oynadığını belirterek, işverenle işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Söz konusu işbirliğine en güzel örneğin Beyteks Firmasıyla yapılan çalışmalar olduğunu söyleyen Altunkaynakşunları söyledi: “2017 yılı içerisindeBeyteks ile İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 13 adet program düzenledik. Osmaniye merkez ve Kadirli’de düzenlemiş olduğumuz program sayesinde 520 katılımcı işbaşı eğitimi görerek, işi işbaşında öğrendi. Bunun yanı sıra yıl içerisinde Beyteks ile 9 adet düzenlediğimiz Mesleki Eğitim Kursu sayesinde 225 kursiyerin mesleki eğitimden faydalanmalarını sağladık.”

2018 yılı içerisinde deÇalışma Hayatında Mili Seferberlik Projesi’nin devam edeceğini belirten Ahmet Altunkaynak, proje kapsamında daha fazla istihdam için vargüçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Ali Celal KAYMAK