GÜREŞTE BAŞARIYA ÖDÜL

güreşte başarıya ödülOsmaniye’de düzenlenen okullar güreş müsabakalarında il birincisi olan Kadirli Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MESLEK Lisesi) öğrencileri ödüllendirildi.

Gençlik ve spor Müdürlüğü ile Milli eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı okullar arası il genelinde düzenlenen serbest güreş müsabakalarında 57 kiloda Levent Taşkın, 67 kiloda Hasan Hüseyin Akol ve 74 kiloda Yunus Emre Doğan il birincisi oldular.

Kadirli Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Beyoğlu, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her yıl düzenlenen yarışma ve etkinliklerde önemli çalışmalara ve başarılar imza atan öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Öğrencilerin başarısında emeği geçen antrenör Arif Göçer ile sporcularını tebrik eden Beyoğlu, “Okul olarak il birincisi olan öğrencilerimizi çam sakızı çoban armağanı hediyelerle ödüllendirdik. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Güreşte il birincisi olarak Osmaniye’yi Kayseri’de yapılacak bölge müsabakalarında temsil edecek sporcularımıza başarılar diliyorum. Ayrıca öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen antrenör Arif Göçer ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Kadirli Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

GÜREŞ GÜZELLEŞTİRİYOR Güreş Federasyonu Asbaşkanı Sebahattin Kasap, güreşin, bir çok olumlu özelliğinin yanı sıra, insan vücudunu güzelleştiren bir spor olduğunu kaydetti. Kasap, yaptığı açıklamada, güreş alıştırmalarının insanın bütün organlarının ve vücut sisteminin hızlı ve tam gelişimini sağladığını, güzel görünümlü bir vücut oluşmasına yardım ettiğini belirtti. GÜREŞ’İN FAYDALARI İnsana “güçlü olma” duygusunu kazandıran güreşin fair play anlayışının gelişmesine da katkı sağladığını anlatan Kasap, şöyle dedi: “Birçok önemli bilim adamı, öğretmen, yazar ve sanatçı güreş sporunu büyük ölçüde takdir etmişler ve gençler için önemli eğitim aktivitelerinden biri olduğunu vurgulamışlardır. Güreş, çalışma kapasitemizi ayrıca fiziksel ve zihinsel kapasitemizi artırır. Felsefe, edebiyat ve politika gibi çeşitli alanlarda tarihe geçmiş birçok şahsiyet güreşle ilgilenmiştir. Bunlardan belli başlıları Sokrates, Plato, Aristo, Dante, Goethe, Puşkin, Tolstoy, Jack London, İvo Andric, Pablo Neruda, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt gibi isimlerdir. Sebahattin Kasap, askerlik tarihinde de güreşçilerin kahramanlık destanlarıyla ilgili verilere sık sık rastlandığını belirterek, “Güç, ustalık, cesaret ve dayanıklılık gibi unsurları geliştiren, dürüstlük, gayret, tevazu, cömertlik, arkadaşlık ve rakibe saygı gibi nitelikleri de insana kazandırır” dedi.

 

Menderes ÖZAT