FOTOĞRAF SANATÇILARINDAN TAKDİRE ŞAYAN HİZMET

FOTOĞRAF SANATÇILARINDAN KÖY OKULLARINA KİTAP YARDIMI.JPGFotoğraf Sanatçıları Dernek Başkanı Murat Anıl öncülüğünde, Dernek yönetimi ve Fotoğrafçılık kursuna karılan kursiyerlerle birlikte başlatılan kampanyada toplanan kitaplar köy okullarına dağıtılıyor.

 Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından başlatılan “Bir Kitap Bir Çocuk, Bir Çocuk Bir Umut” sloganıyla başlatılan Kitap Toplama Kampanyası kapsamında köy okullarına dağıtılmak üzere yaklaşık bin kitap toplandı.

Fotoğraf Sanatçıları Dernek Başkanı Murat Anıl öncülüğünde, Dernek yönetimi ve Fotoğrafçılık kursuna karılan kursiyerlerle birlikte başlatılan kampanyada toplanan kitaplar köy okullarına dağıtılıyor.

Amaçlarının, imkânları sınırlı olan köy okullarındaki kütüphaneler için hikâye, masal ve roman kitapları toplayarak öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak ve okuldaki öğrencileri bu tür konularda duyarlı hale getirmek olduğunu belirten Anıl, geçtiğimiz günlerde Osmaniye Düziçi Çatak İlkokulunda bulunan öğrencilere kitap dağıtımı yaptık en kısa zamanda bizlerden kitap bekleyen köy okullarına ’da kitap yardımı yapmaya davam edeceğiz.

“Biz sadece aracıyız, olandan alıp olmayana iletiyoruz. Kampanyamız sayesinde halkımızın evlerinde kullanmadığı kitaplar bu sayede ihtiyaç sahibi köy okullarındaki çocuklarımıza ulaşarak değerlendirilmiş oldu. Öğrencilerimizin sevinçleri paha biçilmez güzellikte, Halkımızın ve kursiyerlerimizin kampanyamıza göstermiş olduğu duyarlılıktan ilgiden dolayı katkı sağlayan yardım eden herkese çok teşekkür ederim” dedi.

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI

Olayların iç yüzünü okuyarak anlamak, öncelikli olarak özgüveni artırır. Okumak aynı zamanda insanın ufkunun genişlemesini sağlarken olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca çok fazla kitap okuyanların zengin kelime dağarcığına sahip olması dolayısıyla konuşmaları sırasında etkileyici bir hitap diline sahip olduklarını ve karşılarındaki kişide kolaylıkla etki uyandırabileceklerini söylemek mümkündür. Üstelik kelime dağarcığının geniş olması, dava fazla kavramla düşünebilmeyi mümkün kılar. Özetle kültür düzeyiyle birlikte düşünce kapasitesini artırır.

Çoğunlukla hiçbir faydalı bilgi içermeyen televizyon programlarında saatlerce vakit harcamak yerine vaktini kitap okuyarak değerlendiren kişiler, kitaplardan aldıkları bilgi ve bu sayede edindikleri kültür sayesinde toplum içerisinde etkin birer karakter olarak görülürler.

Kitap okumanın tüm faydalı getirileri, insanların önce kendileri için okuma alışkanlığı edinmeleri gerektiğinin önemli birer göstergesidir. Kendini okuyarak geliştiren kişilerin çevrelerinde gelişen olaylar karşısında daha doğru yaklaşımlarda bulunması beklenir.

Bununla birlikte okuyan bir toplum inşa etmek, zamanla eğitim seviyesinin doğru oranda artmasına ve toplum nezdinde kültür seviyesinin yükselmesine sebep olacaktır.

  • Kitap okumak insana hayatı sevidir.
  • Okumak düşünceyi besler, geliştirir, çabuklaştırır. Tüm bu yetiler, düşünceyi olgunlaştırır.
  • Kitap okuyan bir kişinin stresli ortamlar ve durumlar karşısında verdiği tepkiler daha sağlıklıdır.
  • Kitap okumak zihni açar.
  • Bilgi dağarcığını ve kelime haznesini zenginleştirir.
  • Genel kültürü artırır. Etkin bir kişi olmanın yolunu açar.
  • Anlama ve konuşma yeteneğini geliştirir.
  • Meslek ve öğrenim hayatında başarı sağlar.
  • Dünyaya karşı bakış açısını değiştir. Olaylara farklı bir pencereden bakabilmeyi mümkün kılar.
  • Hayal gücünü geliştirir.

 

Hasan KILIÇ