FİNAL’DE MUHTEŞEM ANMA

FİNAL TABLOSUCumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 81. Yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıldı.

Anma programının yapıldığı bir okul da Osmaniye Final Okulları idi. Pazar günü sabahın erken saatlerinde öğrencileri ile birlikte okula gelen veliler, Okul Müdürü Hasan Seçim Yavuz ve öğretmenler tarafından karşılandı.

Konferans salonunda saat 09.05 geçe siren sesi, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başlayan proğramın açılış konuşmasını Osmaniye Final Okulları Kurucusu Durak GEZER yaptı.Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş savaşından kesitler sunan Gezer , konuşmasında özetle, 20. Asrın Lideri olan Atatürk’ün 57 yıllık yaşamının 14 yılının  savaşlarda geçtiğini, gece gündüz demeden vatanın kurtuluşu için olağanüstü bir mücadele örneği verdiğini söyledi. Atatürk’ün 81 yıl önce hayata gözlerini yumduğunda İngilizlerin  O’ndan “Kahraman bir düşman, sadık bir dost”, Çinlilerin de “Atatürk bütün Asya Kıtasının Atasıdır” ve Başı dumanlı dağ yüksekliği, yaklaştıkça irtifa artar” şeklinde yorumlar  yaptıklarını belirterek; “Bu düşünceden hareketle şimdi bütün eğitimcilere sesleniyorum; Mustafa Kemal’ler yetiştiriniz” dedi.

Daha sonra programda Ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri, Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirirken, muhteşem final tablosu ile de “Kalplerimizdeki Atatürk sevgisi, sonsuza kadar yaşayacaktır, izindeyiz Atam” mesajı veriyordu.

Milli duyguların şaha kalktığı, zaman zaman duygusal anların da yaşandığı proğramda veliler, emeklerinden dolayı öğretmenleri ve öğrencileri kutladılar. Hasan KILIÇ