ERSOY, ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN’IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

2Milletvekili  Ruhi Ersoy: “Bu anlamlı günde başta şehit öğretmenlerimizi yürekten sarsılarak anmak ve hayat süren leşler olmaktan şuurla dirilen Ülkü ve iman sahibi insanlar olmamıza vesile olacak sorgular yapmamamız nasip olsun” dedi.

MHP Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi ERSOY, Batman’ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde bulunan

mezarını ziyaret etti.

24 kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı ziyaret esnasında duygulu anlar yaşayan Ruhi ERSOY, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Aybüke Öğretmenimizin şehadet haberini aldığımızda Osmaniye ve Osmancık birbirine karışmış bizler de karmaşık duygular içinde kahrolmuştuk. Cenaze merasimine katılma arzumuz nasip olmadı ama ahdetmiştik bir gün kabrini ziyaret etmeyi ve de nasip olmuştu muhterem babası ve değerli bir heyetle Aybüke öğretmenimizin kabrini ziyaret etmek.
Keza Necmettin öğretmenimizi de “öğretmesin, eğitmesin” diye şehit etmişlerdi. Daha nicesi kutsal mesleğini icra ederken şehadet şerbetini içmişti.

Bu anlamlı günde başta şehit öğretmenlerimizi yürekten sarsılarak anmak ve hayat süren leşler olmaktan şuurla dirilen Ülkü ve iman sahibi insanlar olmamıza vesile olacak sorgular yapmamamız nasip olsun. Tüm şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğilip onların bizlere haklarını helal etmeleri için azim ve kararlı bir şekilde değerlerimiz için mücadele etme şartı olduğuna yürekten inanıyorum” Hasan KILIÇ