DOĞAR: “BEN HER ATTIĞIMI  VURURUM DİYENLERİ OSMANİYE’YE BEKLİYORUZ”

 

BOsmaniye Av Spor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Faruk DOĞAR: “ Müsabakada dereceye giren sporculara Otomatik Av Tüfekleri ve birçok hediyeler takdim edilecek. Kendine güvenen; ben her attığımı vururum diyen arkadaşları 19 Mart 2017 Pazar günü  yapılacak olan atış müsabakasında görmek isteriz” dedi.

 

Osmaniye Av Spor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel Trap ve Tek Kurşun Atış Müsabakası, 19 Mart 2016 Pazar günü yapılacak.

 

Kulüp Başkanı Faruk DOĞAR’ın konuyla ilgili açıklamasına göre,  her yıl düzenlenen ve bu yıl 16 incisi düzenlenecek olan  Trap ve Tek Kurşun Atış Müsabakası 19 Mart 2016 Pazar günü Nohut tepe köyü civarında bulunan atış poligonunda yapılacak.

 

DERECEYE GİRENLERE OTOMATİK AV TÜFEKLERİ VERİLECEK

 

Müsabakanın  geçen yıl olduğu gibi bu yılda Tek Kurşun, Trap ve Lisanslı Trap dalları olmak üzere 3 kategoride yapılacağını belirten Faruk DOĞAR: “ Müsabakada dereceye giren sporculara Otomatik Av Tüfekleri ve birçok hediyeler takdim edilecektir. Her geçen yıl ilginin arttığı müsabakalara bu yılda büyük ilgi duyulacağı tahmin edilmektedir. Kendine güvenen; ben her attığımı vururum diyen arkadaşları 19 Mart  2017 Pazar günü  yapılacak olan atış müsabakasında görmek isteriz” dedi.

 

TÜRKİYE’DE ATICILIK

Atıcılık, ateşli silahlarla yapılan ve bir hedefe en iyi vuruşu amaç edinen bir spor dalıdır. Atıcılık, bir mermiyi silah aracılığıyla hedefe ulaştırmayı amaçlar. Hedefler sabit veya hareketli olabilir.

Türkiye’de atıcılık, 1910 yılından başlayarak ilgi görmeye başlamıştır. Spor kulüplerinin kurulmaya başlaması ve ordunun ilgi göstermesi ile ilk atıcılarımız futbolcular arasından çıkmıştır. Galatasaray’dan Emin Bülent( şair) ve Neşet Bey, Fenerbahçe’den Necati ve Galip Beyler ile Merdiven köylü Ziya Bey ilk dönemin önemli atıcıları olmuşlardır. Merminin pahalı oluşu atıcılığın gelişmesini önleyen en önemli engeldi. Bu yüzden Cumhuriyet öncesi atıcılıkta önemli hareketlenme görülmedi. 1923’den sonra Ankara’da atıcılık kulübünün kurulması ile atıcılık canlanmaya ve yaygınlaşmaya başladı. Pek çok ünlü atıcımız bu dönemde yetişti.

 

BAYANLAR DA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

 

Türkiye’de genelde erkek sporu olarak bakılan atıcılık sporuna kadınların ilgisini çekmek için Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun yaptığı çalışmalar başarılı olmuştur. Federasyon Başkanı Latif Aral Aliş’in ifadesine göre son yıllarda bu sporu yapan kadın sporcu sayısı yüzde 25 artmıştır. Başarıyı da beraberinde getiren bu çalışmaların en büyük göstergesi Londra’ya 2 kadın sporcuyla katılmamız olmuştur.  Hasan KILIÇ