Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Ülkü İlkokulu’nda “Koruyucu Aile ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu eğitim programı düzenlendi.
Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Sultan CANÖZ, Teknoloji Bağımlılığı hakkında eğitim vererek “Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yarattığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getiriyor. Bu noktada teknolojinin doğru kullanımının insanlara anlatılması gerektiği, teknolojik ürünlerin ve internetin sağlıklı kullanımının nasıl olması gerektiği önem kazanıyor. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzce okullarda verilen aile eğitimlerinde ebeveynlere teknoloji bağımlılığının nedenleri, bağımlı insanın özellikleri, bağımlılık oluşmasını önlemek için neler yapılması gerektiği ve bu konuda sorun yaşayan ailelere nasıl hareket etmesi gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.
Sosyolog Kübra AKKAŞ ise, Aile İçi İletişim hakkında eğitim vererek, “Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yapılmıştır” diye konuştu. Eğitim programına katılan okul yönetimi ve veliler ile Eğitim Birimi Personelleri arasında karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Diğer yandan Dumlupınar İlkokulu’nda da “Koruyucu Aile ve Aile İçi İletişim” konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Sultan CANÖZ, Koruyucu Aile hakkında eğitim vererek “Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesinin en iyi yolu; öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında sıcak aile ortamından mahrum kalmadan topluma kaynaşmalarıdır. Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dâhilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğu konularında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.
Sosyolog Kübra AKKAŞ ise, Aile İçi İletişim hakkında eğitim vererek, “Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yapılmıştır” İfadelerini kullandı. Eğitim programı öğrenci velileri ile karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
MÜSLÜM ÇEVİK