Prof.Dr. Şahin’den Ortadoğu’da Neler Oluyor? konulu konferans

Prof.Dr. Mehmet ŞahinOsmaniye Andırınlılar Yardımlaşma Derneği tarafından Ortadoğu’da Neler Oluyor? Konulu konferans düzenlendi. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Prof.Dr. Şahin, konuşmasında özellikle Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’nin Kürtlerle sorunu yok. Zaten olamaz ve olmamalıdır. Ancak PKK ve bunun gibi terör örgütleri ile kıyamete kadar sorunumuz olacaktır. Hatta arkalarında kim olursa olsun. Türkiye’nin bugünkü sorunu çözmesinin tek bir yolu var. Bunu sağlarsak kolay geçiririz, sağlamazsak zorlanırız. Toplumsal bütünlük ve birlikten başka çıkar yol yok. Diğer yandan bu süreçte biz, hem hasımlarımızı gördük hem de dostlarımızı gördük. Bir ülkenin Beka kaygısı olursa karşısında ABD varmış, Rusya varmış dinlemez” diye konuştu.

Prof.Dr. Mehmet Şahin, konferansının sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Şahin’e ve katılımcılara teşekkür eden Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Temiz, konferansa katkılarından dolayı Prof.Dr. Mehmet Şahin, Kadirli Sulama Birliği Müdürü Abidin Gürlek ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’aplaket ve Karateipe Kilimi hediye etti.

Konferansa ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilican, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı müdürleri, Osmaniye’deki bazı STK Temsilcileri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Ali Celal KAYMAK