OŞYAD’IN “ŞİİRİNİ AL DA GEL” ETKİNLİĞİNİN 12.’NCİSİ YAPILDI

oşyad etkinlik-5Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın geleneksel olarak düzenlediği “Şiirini Al da gel” etkinliğinin 12.’ncisi de gerçekleşirken, bir yıllık süredeki programlarda toplam; 58 kişi türküleri, 128 kişi de şiirleri ile katılım sağladı.

Osmaniye Belediyesi Kent müzesi “Şor odası”nda  her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da gerçekleşen “Şiirini al da gel” etkinliğinin Kasım ayı programının açış konuşmasını yapan OŞYAD Genel sekreteri Hatice Bahar, katılımcılara hoş geldiniz derken, tüm Öğretmenlerin de Öğretmenler gününü kutlayarak, programın Öğretmenlere yönelik yapılacağını vurguladı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, programın açılışında yaptığı konuşmasında; derneğin Belediye kent Müzesi “Şor Odası”nda aralıksız olarak düzenlediği programın bir yılını doldurduğunu vurgulayarak, 12. aydır “Şiirini al da gel” programına her ay türkü ve şiirleriyle katılanların sayılarını açıkladı.

Bardak açıklamasında; Şiirini al da gel programına 11 aylık süre içerisinde 51 kişinin türküleriyle, 117 kişinin de şiirleriyle katıldığını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından; Ozan Duraoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ali Temuroğlu, Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle) bağlaması ile türkülerini yorumladı. Garip Yıl ve Tuncay Sağlık’ın bağlaması işliğinde Melahat Çelik türküler seslendirdi.

Programda; İzzettin Kanat, Ahmet İpek, Ramazan Eren, Selahattin Ölmez, İsmet Develioğlu, Kamil Yanar, Ali Köşker, Bekir Dağsever, Emin Karabıyık, M. Ali Demir ve Nilüfer Kutluer de şiirlerini yorumladılar.

Programa katılan Ramazan Eren, “Ekmek Ödüllü 20.Şiir yarışması” ödül töreninde bulunamadığı için, yarışmada altığı ödüllerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Çuhader Başkanı Melahat Çelik ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından verildi.

Garip Yıl ile Melahat Çelik ödüllerin verilmesi sırasında Ramazan Eren’e başarı dileklerini belirterek kutladılar.

Ramazan Eren ise, İl dışında çalışması nedeniyle Osmaniye’de bulunmadığını belirterek, aylar sonrasında memleketine dönmesi ile birlikte ödülünün verilmesinden dolayı teşekkür etti.

Etkinliğin sona ermesiyle birlikte OŞYAD’ın 12. ay boyunca düzenlemiş olduğu “Şiirini al da gel” programında toplam 58 kişinin türküler yorumladığı, 128 kişinin de şiirlerini okuduğu belirtilerek tüm katılımcılara teşekkür edildi. (OŞYAD Basın)