Osmaniyespor FK – Tekirdağspor : 4-3

6TFF 3. Lig 3. Grup’ta küme düşmeme mücadelesi veren Osmaniyespor FK, yine küme düşmeme mücadelesi veren rakibi Tekirdağspor’u kendi evinde 4-3 yenerek adeta hayat buldu ve umudunu devam ettirdi.

7 Ocak Stadyumu’nda oynanan ve Malatya bölgesinden Batuhan Gültek, İzmir bölgesinden Hakan Betaş, Erzurum bölgesinden Ömer Lütfü Aydın hakem üçlüsünün yönettiği maça Osmaniyespor FK hırslı ve istekli başladı. İlk yarının 15. Dakikasında ve 41. Dakikasında Koray Kurt’un iki gölü ve 20. Dakikada Selçuk Kaban’ın golü ile Osmaniyespor devreyi 3-0 önde tamamladı.

Küme düşmeme mücadelesi veren Tekirdağspor, ikinci yarıya daha atak başladı. 49. Dakikada Mücahit Özkul’unr kaydettiği gol ile skor 3-1 oldu. 60. dakikada Osmaniyespor’dan Emrah Bedir Emrah skoru 4-1 yaptı. Tekirdağspor 3 farklı geriye düşmesine rağmen maçtan kopmadı ve 76. Dakikada İbrahim Can Köse, 78. Dakikada Muhammed Ceylan maçın skorunu 4-3’e taşıdı. Bu dakikadan sonra her iki takım da gol için yüklendi ancak maçta başka gol olmayınca Osmaniyespor sahadan 4-3 galip ayrılarak önemli bir 3 puana sahip oldu. Puanını 35’e çıkaran Osmaniyespor FK, küme düşme hattındaki en yakın rakibi Aydın 1923 Spor ile arasındaki puan farkını 4’e çıkardı ve son iki haftaya umutlu girdi. Osmaniye deplasmanından puansız dönen Tekirdağspor ise grupta küme düşmesi garantileşen ilk takım oldu.

Ligin bitimine 2 hafta kalırken Osmaniyespor FK, 29 Nisan’da Cizre deplasmanında, 5 Mayıs’ta kendi evinde Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. Osmaniyespor FK, bu iki maçtan birini kazandığı takdirde rakiplerinin sonucuna bakmadan kümede kalmayı garantileyecek.

Grupta 32. Hafta sonunda Osmaniyespor FK 35 puanla 15. sırada, Aydın 1923 Spor 31 puanla 16. Sırada, Arsinspor 29 puanla 17. Sırada, küme düşmesi garantileşen Tekirdağspor ise 27 puanla 18. Sırada yer aldı. Son üç takım BAL Ligi’ne düşüyor.

Ali Celal KAYMAK