OSMANİYE’NİN ENİŞTESİ “TATAR MAHMUT”  İLE SHOW TV’DE EKRANA GELİYOR

 

1. fotoİzlenme açısından reyting rekorları kıran KURTLAR  VADİSİ Dizisinin Yalçın Bulut’u, Öyle bir Geçer ki Zaman’ın Kenan’ı  Hüseyin Avni Dalyan, Osmaniye ziyaretinde Osmaniye’yi  şehir olarak çok beğendiğini  insanların da cana yakın olduğunu söyledi.

OSMANİYE’NİN ENİŞTESİ TATAR MAHMUT İLE EKRANA GELİYOR

Osmaniye’nin tanınmış ailelerinden KILIÇASLAN Ailesi’nden ÖZGE KILIÇASLAN ile evli olan Hüseyin Avni Dalyan, Murat Kılıçaslan’ın düğünü için Osmaniye’ye geldi.Bölgeyi gezen Dalyan, “Osmaniye şehir olarak çok güzel bir şehir. Hele de insanları çok cana yakın muhterem insanlar. Bölgede ise en çok  Zorkun Yaylası ile Kastabala Antik Kenti harabelerini çok beğendim” dedi.

Osmaniye’li Behçet KILIÇASLAN’ın damadı olan Hüseyin Avni Dalyan, beraberinde Tarih öğretmeni Murat Çalışkan ve jeoloji Müh. Murat Kılıçaslan ile birlikte yakın aile dostları EKİZ Kuru Yemişin sahibi Orhan EKİZ’i  işyerinde ziyaret etti. Ekiz, Osmaniye’nin bir numaralı ürününün yerfıstığı olduğunu belirterek Dalyan’a hediye olarak Osmaniye Fıstığı hediye etti.

BEN BU ENİŞTEYİ SEVDİM

B u arada EKİZ kuru Yemiş personeli Selami VAYIS,  Zengin Kız-Fakir Oğlan dizisinin Trabzon’lu Mahmut babası Hüseyin Avni Dalyan’ın dizinin bir bölümündeki damadını  kastederek sarf ettiği “Ben bu enişteyi çok sevdim. Çünkü aynı bana benziyor” sözünü tekrarlaması da ziyaretin ayrı bir esprisi oldu.

ÇELİK YÜREK’TE TATAR AHMET’İ OYNUYOR

Ekiz Kuru Yemiş sahibi Orhan EKİZ  ve personeli Erol ASKER ve diğerleri ile hatıra fotoğrafı da çektiren Osmaniye’nin eniştesi Hüseyin Avni Dalyan, yeni projeleri konusunda HASRET Gazetesi Haber Müdürü Hasan KILIÇ’a açıklamalarda bulundu. Yoğun bir çalışma içinde bulunduğunu belirten Dalyan, 13 Ekim 2016 günü  Show TV’de   ekrana gelecek olan ÇELİK YÜREK dizisinde Tatar Ahmet olarak izleyici önüne çıkacağını ve bu konuda iddialı olduğunu söyledi. Bölgesel sorunları ve uluslararası siyaset ve stratejileri de konu edinen “Cesur Yürek”in yönetmenliğini Kudret Sabancı yaparken, senaryosunu Cüneyt Aysan ve Ozan Aksungur kaleme alıyor. Show TV’nin izleyicisine bol aksiyon ve aşk vadeden yeni dizisi “Cesur Yürek”in ilk tanıtımı yayınlandı! Yapımcılığını Fark Film’in üstlendiği dizinin başrollerini; aksiyon dizilerinin yeni starı Onur Tuna, usta oyuncu Hüseyin Avni Danyal ve güzelliği kadar oyunculuğuyla da ses getiren Ruveyda Öksüz yer alıyor.

BİR YERLERE GELEBİLMEK İÇİN EĞİTİM ŞART

Osmaniye’de olmanın heyecanı içinde olduğunu gözlemlediğimiz Hüseyin Avni Dalyan, konuyla ilgili sorumuz  üzerine “Bugünkü ortamda sinema, dizi ve sanat camiasında yükselmek için, yakışıklı ve güzel olmak yetmiyor. Artık devir değişti. Öncelikli olarak  birinci planda eğitim görmek geliyor, Bu işin eğitimini almadan ağzınla kuş tutsan bir yere gelemezsin” dedi.

OSMANİYEMİZİN ENİŞTESİ HÜSEYİN AVNİ DALYAN’I TANIYALIM

 

Hüseyin Avni Danyal , 12 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. Trabzon İskenderpaşa ilkokulunda okudu. Beşinci sınıfta iken babasının memuriyetinden dolayı Ankara ‘ya tayin oldular. Ortaokulu ve liseyi Ankara’da okudu.
1978-1979 yılları arasında Ankara’da amatör olarak tiyatroya başladı. Ankara Halk Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosunda kursiyerlik yaptı.
1981 de girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tiyatro-oyunculuk bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. 1988-94 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.
1982 yılında TRT televizyonuna çekilen “DOST ELLER” adlı dizi ile sinema dünyasına paralel geçiş yaptı.
1994 yılından bu yana Ankara devlet tiyatrosunda çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisinin yazdığı “ÇOCUK VE BALIK” isimli çocuk oyunu yine kendisi tarafından sahneye koyulmuştur.
2001 yılı Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. 2012 yılında Antalya Televizyon Ödülleri’nde ’En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında ödül aldı.
2006 yılında “HATIRLA SEVGİLİ” adlı TV dizisinde Adnan Menderes karakterini canlandırdı.
Hüseyin Avni Danyal, 2014 Aralık ayında “YAĞMUR-KIYAMET ÇİÇEĞİ” adlı sinema filminde Altan Erkekli, Engin Hepileri, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Settar Tanrıöğen ile beraber rol aldı.
EVLİLİKLERİ : Hüseyin Avni Danyal , 6 kez evlenmiştir.
6.Evliliği: 25 Temmuz 2011 tarihinde ÖZGEN KILIÇARSLAN ile evlendi.

 

Hasan KILIÇ