OSMANİYE 1. KİTAP FUARI 8 ARALIK’TA AÇILIYOR

 

yurtaBelediye Başkanı Kadir Kara; “Bu etkinlik benim için çok önemli.  Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir peygamber ümmetiyiz. Şu anda okullarımızda personellerimiz tarafından karton kumbaralar dağıtılıyor. İstiyoruz ki çocuklarımız kendi biriktirdikleri harçlıkları ile kitaplarını alsınlar. Böylece onlar için daha değerli olacaktır.  Kitap fuarından faydalanan insanlarımızın ufkunu ve vizyonunu genişleterek, toplumun hızlı gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Osmaniye’nin ilk kitap fuarı kapılarını açıyor. 9 – 18 Aralık tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında açılacak olan fuarda kitapseverler bir araya gelecek.

KÜLTÜREL AÇIDAN KENTİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMI OLACAK

Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı, kültürel açıdan kentin önemli bir kazanımı olacak. Fuara katılacak küçük okurlara ise Osmaniye Belediyesi tarafından okullarda karton kumbara dağıtımına başlandı.

BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA; “BU ETKİNLİK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kadir Kara; “Bu etkinlik benim için çok önemli.  Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir peygamber ümmetiyiz. Şu anda okullarımızda personellerimiz tarafından karton kumbaralar dağıtılıyor. İstiyoruz ki çocuklarımız kendi biriktirdikleri harçlıkları ile kitaplarını alsınlar. Böylece onlar için daha değerli olacaktır.  Kitap fuarından faydalanan insanlarımızın ufkunu ve vizyonunu genişleterek, toplumun hızlı gelişmesine katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek kitap fuarına tüm Osmaniyelileri beklediğini ifade eden Başkan Kara, ilk alışverişi de kendisinin yapacağını söyledi.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ NEDİR?

Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana informasyon ve birikim kazandırır. Okumak, kişiyi öğrenmeye götürmüş olan en başlı informasyon deposudur. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin % 55’ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar. Gelişmemiş ülkelerde yaşam devam eden kişiler, kitap okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğu zaman kendilerine yarar sağlamayan işlerle harcamaktadırlar.

Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın imtihan hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını oldukça iyi değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre oldukça daha başarıya ulaşmış olmaktadırlar.

Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, asla tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici vakalarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz.

 

Hasan KILIÇ