MUHASEBECİLERDEN HATIRA ORMANINA İLK FİDAN

 

H2Osmaniye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seydi GÜLSOY:  “Dikilen bir ağacın gölgesinden de istifade edilse, ağacı diken için sevap vardır. O ağaçtan ne kadar istifade edilirse, sevabı da o kadar çok olur”

 

Osmaniye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seydi GÜLSOY ve yönetim kurulu üyeleri, kendilerine tahsis edilen Hatıra Ormanına ilk fidanı diktiler.

Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Osmaniye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası için Kadirli Otoban Gişeleri civarı Otogar Terminali arkasında tahsis edilen yerde Oda Başkanı Seydi GÜLSOY, Orman İşletme Müdürü ve Mali Müşavirler OSMMMO Hatıra Ormanı Fidan dikiminde buluştular.

Hatıra ormanına ilk fidanı diken Osmaniye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seydi GÜLSOY, öncelikle kendilerine bu yeri tahsis eden Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

DİKİLEN BİR AĞACIN GÖLGESİNDEN DE İSTİFADE EDİLSE, AĞACI DİKEN İÇİN SEVAP VARDIR.

Konuşmasında Meyveli, meyvesiz ağaçların ve ormanların insanlara olan faydalarının  sayılamayacak kadar çok ve  İnsanlığa böyle bir hizmet etmenin dinimizdeki öneminin  büyük olduğuna dikkati çekerek peygamberimizin “Dikilen bir ağacın gölgesinden de istifade edilse, ağacı diken için sevap vardır. O ağaçtan ne kadar istifade edilirse, sevabı da o kadar çok olur” hadisi şerifini hatırlatan Gülsoy: Yine peygamberimiz bu konudaki hadisi şeriflerinde   “Dikilen ağaçtan alınacak meyve sayısı kadar dikene sevap verilir.  Bir kimse, bir ağaç diker, ağaç meyve verene kadar onu koruyup bakarsa, bu ağaçtan dökülen her meyve, Allah indinde, o kimse için, bir sadaka olur. Bir ağaçtan, insanlar, hayvanlar veya kuşlar istifade ederse, o ağacı diken için bir sadaka olur. Bir ağaçtan yenilen veya çalınan şeyler, o ağacı diken için sadaka olur” buyurmuştur” dedi.

Daha sonra oda yönetim kurulu üyeleri serbest muhasebeci-mali müşavirler, hatıra ormanına fidan dikmenin sevincini yaşadılar. HASAN KILIÇ