Kursiyerlere Hijyen Eğitim Belgesi verildi

Okul Kantin ve Yemekhanelerinde Hijyen Eğitim Belgesi VerildiOsmaniye’de Okul Kantin ve Yemekhanelerinde düzenlenen Hijyen Eğitimi sonrası katılımcılara belgeleri verildi.

Osmaniye’de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmaları ve okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerde çalışan personelin asgari teknik ve hijyenik şartlarda hizmet verebilmelerini sağlamak “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu eğitim düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmelerinde (yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi) çalışan, daha önce eğitime katılmamış personele, 05 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereği “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu eğitim düzenlendi.

Eğitimin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin gıda mevzuatı hükümlerine uygun faaliyet göstermesi, güvenilir gıda üretmesi ve/veya tüketime sunması için gerekli olan hijyen uygulamaları konusunda gıda işletmecileri ve çalışan personele yardımcı olmak.

EĞİTİME KATILANLARA BELGELERİ VERİLDİ

Okul  Kantinlerine  Dair  Özel  Hijyen  Kuralları  Yönetmeliği’ne  istinaden Osmaniye Tarım ve Orman İl  Müdürlüğü’nde düzenlenen belge dağıtım törenine; İl Müdürü Recep BULUT, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Özgül VAR ve Kursiyerler katıldı.

Okul  Kantinlerine  Dair  Özel  Hijyen  Kuralları  Yönetmeliği’ne,  23  Ocak Perşembe  günü  düzenlenen ve eğitime  katılan personellere, işletmecilere ve  okul hizmetlilerine ait Katılım Belgeleri Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Anadolu Toplantı Salonu’nda teslim edildi.

Hasan KILIÇ