KILIÇ:“CHP, DEMOKRASİNİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN PARTİSİDİR”

chpCHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Av. Mert Su KILIÇ: “ Cumhuriyetin kurucusu olan partimiz; geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasinin, laikliğin, bağımsızlığın, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal devletin, emeğin, adaletin, yılmaz güvencesi olmaya devam etmektedir ve ilelebet de devam edecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin kuruluşunun 96. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de kutlandı.

CHP İl binasında toplanan CHP il ve Merkez İlçe Teşkilat yöneticileri ile partililer, eski Valilik önündeki ATATÜRK Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı söylediler.

CHP Osmaniye Milletvekili Baha ÜNLÜ’nün de katıldığı törende bir basın açıklaması yapan CHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Av. Mert Su KILIÇ, konuşmasında şunları söyledi:

“-Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek kurduğu partimizin, kuruluşunun 96. yılı yaşamanın büyük bir gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olmanın sorumluluğu ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinin en büyük öncüsü ve sağlayıcısıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasının en büyük teminatıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman ezilenin, hakkı yenenin, mazlumun yanında yer alırken; yolsuzluğun ve sömürünün karşısında da dimdik yer almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk İlke ve Devrimlerinin bekçisi ve korkusuz savunucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizme boyun eğmeyenler partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, kula kulluk etmeyenler partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin ve özgürlüğün partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bizlere bıraktığı en değerli miraslardan biridir.

Cumhuriyetin kurucusu olan partimiz; geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasinin, laikliğin, bağımsızlığın, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal devletin, emeğin, adaletin, yılmaz güvencesi olmaya devam etmektedir ve ilelebet de devam edecektir.

Partimizin kuruluşunun 96. yıldönümü vesilesiyle; kurucu Genel Başkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ondan sonra genel başkanlık görevlerimizi yerine getiren tüm genel başkanlarımıza; partimizin kademelerinde görev alan saygıdeğer partililerimize, büyük bir gurur ve cesaretle partimize üye olan ve her daim demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealiyle yaşayan, mücadele eden ve partimize emek veren herkese saygılarımızı, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Başkan Mert Su KILIÇ; açıklamasını “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün partimizin son kurultayında önemle belirttiği üzere, ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışacağız, and olsun.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” diyerek tamamladı. Hasan KILIÇ