KANDEMİR: “KENDİMİ NÖBETÇİ MEVZUATÇI OLARAK GÖRÜYORUM”

 

1-Ahmet KandemirTürkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir, sendikacılığı; “Gerekli olan bilgi birikimi ve donanımına sahip olmak için temel hukuki bilgileri, genel mevzuatı, MEB’le ilgili tüm mevzuatı bilmek ve bu mevzuatlara nereden ve nasıl ulaşabileceğini bilmek ve bu mevzuata ulaşabilmek için gerekli teknolojik altyapıya sahip olmaktır” diye tanımladı.

Anlık olarak hukuki ve mevzuat değişiklik gündemini ve ülkedeki siyasal, ekonomik ve sosyal gündemi takip etmek, gerekli olunan sosyal, bürokratik ve siyasal çevreye sahip olmak ve genişletmek için gayret sarf etmek gerektiğini belirten Başkan Kandemir, “Sendikacılık; Üye ve hedef kitle ile iletişim kurmak, sendikacılığa geçmişte hizmetleri olanları tanımak ve ahde vefa göstermektir. Sendikayı yönetirken üye ve hedef kitle ile iletişimde iken kişisel hırs ve nefsi duygularla hareket etmemektir” diye konuştu.

YOL GÖSTERİYOR VEYA BAŞKASINA YÖNLENDİRİYORUM

Sendikayı yönetirken üye ve hedef kitlenin kendisine ulaşabilmesi için iletişim yolları ve telefonunu 7/24 saat açık tuttuğunu vurgulayan Ahmet Kandemir, “Beşeri münasebetlerde naçizane bu kurallara uymaya hassasiyet gösteriyorum. Sendikacılık; Hukuki, mevzuat, sosyal, bürokratik ve siyasal çevre yardımı, yol gösterme bir başkasına yönlendirme gibi konularda size ihtiyaç duyulduğunda ve aradığınızda gecenin üçü dahi olsa samimi ve içten bir şekilde ‘buyur gardaş’ demektir. Size iletilen sorunu gerçekçi olarak değerlendirmek, yapılması ve yapılmaması gerekenleri tüm çıplaklığıyla, sırt sıvazlamadan anlatmak demektir. Benim uyguladığım yöntem budur. MEB ile ilgili 217 adet resmi internet sitesini tarıyorum. Her akşam saat 19.00’da başlayıp 6 saat süren taramada günlük ortalama 200 civarında belge indiriyorum. İlgili haber ve belgeleri inceleyip, gün/ay/yıl ve sayı olarak tasniflendikten sonra kamuoyuna duyurulması gerekenleri habere dönüştürüp www.memurlar.net’e atıyorum” dedi.

KENDİMİ NÖBETÇİ MEVZUATÇI OLARAK GÖRÜYORUM

Sorumluluk duyan bir sendikacı olarak; Kendini yenilemek ve günlük değişen mevzuata hâkim olmak, o gün çıkan genelge, yazı ve görüşleri bulmak için günlük tarama, tasnifleme ve haberleştirme akabinde kamuoyuna duyurma işlemi yaptığını belirten Türkiye Kamu-Sen Başkanı Kandemir, “Kendimi nöbetçi mevzuatçı olarak görüyor ve her gün bu çalışmayı yapıyorum. Bu sayede tarafıma yöneltilen mevzuat ve idari hukukla ilgili sorulara, anlık olarak doğru ve güncel cevap veriyor, eğitim çalışanlarına hizmet etmeye gayret ediyorum. Türkiye’nin her yerinden sosyal medya, whatsap, messenger, e-mail ve bizzat telefonla gelen sorulara sağlıklı cevaplar vererek, haklının yanında haksızlığın karşısında eğilmeden dimdik duruyoruz. Kısaca, “Haksızlığın karşısında “Elif” gibi dik, Hakkın yanında “Vav” gibi mütevaziyiz.” Her daim eğitim çalışanlarının hizmetindeyiz” dedi. Hasan KILIÇ