İŞKUR’DAN 40 KİŞİLİK İSTİHDAM DAHA

işkur haberEl ve Makine Nakışçısı mesleğinde görev yapacak olan katılımcılar 19 Ağustos 2019 günü işbaşı yapacaklar. Toplam on iki ay sürecek olan programın ilk altı ay süresince; katılımcıların çalıştıkları gün ücretleri ve Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kalan altı aylık sürede ise katılımcıların yüzde ellisi işyeri bünyesinde istihdam edilerek asgari ücret üzerinden maaşları ve prim sigortaları işveren tarafından karşılanacak.

 

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Ertürk Tekstil işbirliği ile İşbaşı Eğitim programı kapsamında 40 kişiye istihdam sağladı.

 

El ve Makine Nakışçısı mesleğinde görev yapacak olan katılımcılar 19 Ağustos 2019 günü işbaşı yapacaklar. Toplam on iki ay sürecek olan programın ilk altı ay süresince; katılımcıların çalıştıkları gün ücretleri ve Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kalan altı aylık sürede ise katılımcıların yüzde ellisi işyeri bünyesinde istihdam edilerek asgari ücret üzerinden maaşları ve prim sigortaları işveren tarafından karşılanacak.

 

Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet ALTUNKAYNAK düzenlenen program hakkında; “Osmaniye İŞKUR olarak, bugüne kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birçok işyeri ile bu ve buna benzer programlar düzenledik. İşgücü piyasasının canlanması, işsizliğin azaltılması için işveren ziyaretlerimiz devam ediyor. Yaptığımız görüşmeler neticesinde işverenlerimizin, istihdam teşvikleri ve İŞKUR programlarından en etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz. İş piyasasının analiziniyapıyor, iş arayan ve işveren buluşmasını gerçekleştirerek istihdama katkı sağlamaya, işsizlik ile mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz.

 

Ertürk Tekstil ile yapmış olduğumuz işbirliğiyle 40 kişinin daha İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışmasına imkân sağladık. Programın; görev yapacak olan katılımcılara ve işyerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Hasan KILIÇ