AHMET KANDEMİR’İ KUTLUYORUZ

31190074_2012310225463092_8259088781314857564_nTürkiye Kamusen 6.Olağan Kongresinde Genel Merkez disiplin kurulu üyeliğine Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir seçildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ahmet KANDEMİR, şunları söyledi:

“Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı ve amiral gemisi Türkiye Kamu-Sen’in 6. olağan genel kurulu tamamlanmıştır. Camiamıza, sendikal mücadelemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Kamu çalışanlarının umudu ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Kamu-Sen, büyük milletimizin sesi olmaya cesaret ve kararlılıkla devam edecektir.

Genel kurulumuza katılarak Türkiye Kamu Sen’imizin iradesini temsil eden ve şahsımı Türkiye Kamu Sen Disiplin Kurulu Üyeliğine layık gören, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri, şube başkan ve delegelerimize, hayırlı olsun diyen tüm üyelerimize ve gönüldaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Eğitim-Sen teşkilatı, her zaman olduğu gibi, bu genel kurulumuzda da vakar, asalet ve demokratik olgunluğunu sergilemiştir.

Rabbim hepinizden razı olsun, yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Birlik, beraberlik ve muhabbetimiz daim olsun.
Biz de basın olarak Osmaniye adına gurur duyduğumuz  ve üstün çalışmaları ile daima takdir ettiğimiz Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir hocamızı canı gönülden kutluyor, yeni görevinde de başarılarının devamını diliyoruz.

AHMET KANDEMİR KİMDİR?

1969 Osmaniye doğumlu olan Ahmet Kandemir, evli ve iki çocuk babasıdır. Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur.
Amasya Gümüşhacıköy Endüstri Meslek Lisesi’nde Atelye Şefliği, Bölüm Şefliği ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.  Osmaniye Endüstri Meslek Lisesinde görev yapmakta iken profesyonellik nedeniyle kadosu il milli eğitim müdürlüğüne çekilmiştir.

1991 yılında Amasya ili Gümüşhacıköy ilçesinde kısa adı TÜRKAV olan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın akabinde Türk Eğitim-Sen’in kuruculuğunda görev almıştır.

1996 yılında memleketi olan Osmaniye iline döndüğünde Türk Eğitim-Sen’in çatısı altında İşyeri Temsilciliği ile başlayan aktif sendika yöneticilik hayatı; Şube Delegeliği, Teşkilatlandırma Sekreterliği, Mevzuat Sekreterliği, Şube Sekreterliği ve Üst Kurul Delegeliği düzeyinde devam etmiştir. Bir dönem Osmaniye Teknik Eğitim Vakfı başkanlığı da yapmıştır.

En son 2012 yılı Haziran ayında Şube Sekreterliği görevinden istifa ederek sendika şube seçimlerine hazırlanan Ahmet Kandemir, 2013 yılı kasım ayında yapılan Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına ve 2015 yılında ise Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Temsilcisi seçilmiş 2017 yılı Kasım ayındaki 6. Olagan Genel Kurulda da tekrar Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı olarak güven tazelemiştir.

Halen Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Üst Kurul Delegesidir.

Ayrıca;

Kısa adı OSEV Olan ve Osmaniye’de yer alan 50 den fazla Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Kurucular Kurulunda yer almış 1. ve 2. dönem OSEV Sekreterliği görevini yürütmüş 3. dönem olağan genel kurulunda da aynı göreve seçilmiştir.

Kısa adı OMDER olan Osmaniye Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği kurucu yönetim kurulunda yer almaış ve OMDER 1. Olağan genel kurulunda OMDER sekreterliğine seçilmiştir.

2016 yılında yapılan Osmaniye Kent Konseyi konğresinde Eğitim, Kültür ve Sağlık Meclisi Başkanı olarak seçilmiş olup halen bu görevi yürütmektedir.

AHMET KANDEMİR VE ÖĞRETMENLİK;

Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü öğretmenlerinden Ahmet Kandemir, eğitim aldığı Elektrik alanında Avrupa’da bin dolara üretilen Genel Elektronik, Dijital Elektronik, Endüstriyel Elektronik ve Elektroteknik Eğitim Seti’ni (ELEKTROBOARD), bir yıllık çalışma sonucu, 200 dolara mal etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı; bu cihazdan, Türkiye’deki diğer okullara göndermek üzere sipariş vermiş; okulda üretilen cihazlar diğer okullara gönderilmiştir.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün METEK Nasıl Başardık Yarışmasına “ÜRETEN MUTLUDUR” sloganı ile Osmaniye Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 2001 yılındaki “ELKTROBOARD” üretimlerini anlatan hikaye ile katılan Ahmet Kandemir Türkiye 4. olmuştur. 2014 yılında Almanya ve Polanya’nın Mesleki Eğitim Sistemini incelemek üzere MEB’tarafından yurt dışına gönderilmiştir.

Hasan KILIÇ